2020-12-03 Kurs Ensemble Logical Modeling Workshop (2 dagar, PodClass)

2020-12-03 Kurs Ensemble Logical Modeling Workshop (2 dagar, PodClass)

OBS denna klass körs via vårt PodClass Training protocoll.

Detta innebär att kursen hålls online i en interaktiv utbildningsmiljö tillsammans med övriga klassdeltagare. Kursen är 100%  lärarledd av Hans och består av den vanliga undervisningen och workshops i olika online grupprum. Konceptet är beprövat och mycket uppskattat av över 100 elever sedan Covid i mars. För säkerhets skull så har man efter även möjlighet att kostnadsfritt gå den fysiska kursen på plats när vi startar med dem igen efter Covid.

Om Ensamble Logical Modeling och denna workshop kurs

Enterprise Integration Platforms, such as the Enterprise Data Warehouse, store integrated data in a common database. The features of this common target schema typically include: a) enterprise-wide scope, b) auditable data, c) data sourced from several source systems, d) a conformed, common view of the enterprise data, e) be flexible enough to accommodate perpetual change, and also most commonly f) persisted/historized data. Modeling the Enterprise Data Model Since source systems are based on functional or departmental data models, no source systems can speak to the common model for the enterprise. For this reason, the Enterprise Data Model that determines how data will be integrated, must be based on a common model with an enterprise-wide scope. The design of this model can only come from the business (versus technical) representatives of the organization.

 

Ensemble Logical Model (ELM) The Ensemble Logical Model is an enterprise business model that is capable of capturing the enterprise-wide, integrated, agile, business model requirements. The ELM model is created by the business representatives of the organization through interactive modeling workshops. These are facilitated Ensemble Logical Modeling sessions.

The ELM workshop is an interactive, facilitated, business-driven design session. This is a 2 (two) day course that depends on the active participation of all attending business representatives. During the workshop, participants work together on identifying the Core Business Concepts (CBCs) of the organization and the Natural Business Relationships (NBRs) that associate the concepts.

This is not a technical session; no computers, only people, white boards & Post-it notes involved!

Registration: 19 500 SEK

Special Early bird price: 17 500 SEK*

*Must register 6+ weeks in advanced to receive early bird price.