2013-09-26 Kurs: Ensamble modeling day

2013-09-26 Kurs: Ensamble modeling day

Ensemble Modeling Dag – Stockholm!

Detta är en komplett Ensemble Modeling kurs. Det omfattar alla aspekter av Ensemble Modeling inklusive Unified Decomposition, Core Business Concepts, förståelse för Ensembles, hur man designar Ensambles och konceptuella konstellationer, kluster attribut, modellerings variationer och Ensemble funktions mappning för att bedöma för-och nackdelar för specifika Ensemble modellerings mönster.

Eleverna kommer att få ett nytt perspektiv på modellering av data warehouse och en djupare förståelse av det paradigmskifte som krävs för att göra att dessa tekniker lyckas. Denna kurs ger eleverna kunskap och insikter i konstruktion och modellering av ett framgångsrikt datalager.

Kursen kommer att beskriva och kategorisera flera av de mönster Ensemble modellering variationer. Kursen består av tre (3) delar: En dag kurs i klassrum,  kurs via online videolektioner, och kursmaterialet.

Klassrum kursdag

  • Föreläsningar
  • Case Lab
  • Övningar

Kursmaterial

  • Klass presentationsmatrial
  • Arbetsbok
  • Lab
  • Bok

Alla komponenter är konstruerade tillsammans för att kommunicera ett konsekvent och tydligt budskap om grunderna i modellering.

Klassrum Kursupplägg

Dagen i klassrummet är planerad i moderna kurslokaler med utrymme för varje elev att arbeta, genomföra övningar i mindre grupper, whiteboardtavlor, blädderblock, samt projektor som används under föreläsningarna. Kursdagen är engagerande och mycket interaktiva med eleverna. Dagen innehåller föreläsningar, laborationer, och övningar i arbetsboken.

Kursen går från 9:00 till 17:00. Dagen börjar med kaffe och introduktioner kl 08:30. Föreläsningarna startar omgående vid 09:00.

Schema:

08:30 Ankomst, kaffe och introduktioner

09:00 Föreläsning: Introduktion till Ensemble Modeling

Vad är Ensemble modellering? När och varför använder vi det?

09:15 Förståelse Unified Decomposition

I grunden av Ensemble Modellering är Unified Decomposition.

09:30 Core Business Concept

Presentera och beskriv naturliga Core Business Concept. Diskutera metoder för att identifiera dessa begrepp i vår organisation.

10:00 Nycklar, relationer och sammanhang

Ensemble modellering innehåller flera beståndsdelar som var och en kan klassificeras som antingen en nyckel, en relation eller någon form av kontext.

10:30 Rast

Övningar i arbetsbok delas ut

10:45 Arbetsbok Övning I

Avsluta första övningen, diskutera resultat, Q & A.

11:30 Ensemble modelleringsprocessen

Ensemble modellering är grundat i verksamheten. Ensemblen Modeling är strukturerad, interaktiv och dynamisk.

12:15 Lunchrast

13:00 Arbetsbok Övning II

Avsluta Övning II, Presentera, diskutera, Q & A.

14:00 Ensemble Modeling applikationer

Även om det är fokus på EDW så kan EM tillämpas på alla former av central affärsmodellering inklusive Information Modellering, MDM, Referensmodeller, taxonomier och konceptuell modellering.

14:30 Rast

14:45 Gruppövning fallstudie

15:25 Konceptuell falldiskussioner

Present, granska, analysera och diskutera fallstudie. Q & A.

16:00 Ensemble Modeling i praktiken

Modellera Ensamble; Identifiera Nycklar, Tracking historik, delning och sammanslagning, förändringstakt, Referenstabeller, kluster Attribut och Swarming.

16:30 Former av Ensemble

Ensemble funktioner, kategorier och olika former. Jämförelse ”Blanketter och funktioner” matris. Välja form av Ensemble.

17:00 Klass avslutas

 

Bakgrund

Datamodellering för ett datalager är annorlunda än datamodellering för ett operativt system eller en data mart. Datalager har unika mål, krav, möjligheter och begränsningar. Bland dessa är behovet av att spåra historia och behovet av att integrera data från flera olika källor.

Idag har kraven på data warehouse byggts ut kraftigt. Det är nu vanligt att datalager har kontrollerbara och pålitliga uppgifter, att lagret kunna anpassas mycket snabbt på förändringar (nya källor, byta källor, föränderliga regler och affärsbehov, nya leveranser, etc.), att lagret har ska ha låg latens mot nästan realtid prestanda, och så vidare.

Som svar på detta växande lista krav har flera innovativa beräkningsmodeller uppstått. Ledande för denna uppsättning av nya metoder är Data Vault modellering. Men det finns flera andra också inklusive Anchor, 2G, 6NF, Temporal, Hyper Agility, Focal, och andra. Även om de specifika metoder varierar, de är alla former av datalager modellering, de är alla former av Ensemble Modeling.

Ensemble Modeling = Data Warehouse Modeling

Att förstå Ensemble Modeling är att förstå hur nya och innovativa former av modellering för datalager miljö skiljer sig från traditionella former, och även från varandra. Framöver kommer du tillämpa Ensemble Modeling för ditt EDW. Kursen är inriktad på att förklara vad det innebär och varför du ska göra det. Även i den här kursen kommer du att få insikt i hur du formaliserar dina specifika modellerings mönster för att matcha dina behov i din organisation och ditt EDW program.

Kursen innehåller resurser och material som är avsedda att stödja inlärningsprocessen före och efter träningen dagen själv.

Kursmaterial

Kursen innehåller detaljerade kursmaterial för att stödja inlärningsprocessen.

Material för denna kurs är:

Klass presentationsmatrial tryckt och bundna 50 sidor.

Arbetsbok tryckt 10 sidor.

Labhäfte 6 sidor.

Publicerade bok 434 sidor.

Målgrupp

Denna kurs är avsedd för den som jobbar med business intelligence och datalager. Klassen är avsedd för personer som arbetar med verksamheten, förstår affärsmodeller, samlar krav, utformar lösningar, modellering, datamodellering och mart design.

Klassen är perfekt för alla former av modellbyggare och arkitekter inklusive informationsmodellbyggare, Data modellbyggare, Data Arkitekter, informationsarkitekter, och affärsanalytiker. Även för Business Intelligence och Data Managers, Master Data Management (MDM) yrkesverksamma, designers, projektledare och projektägare, DW databasadministratörer, data mart designers, experter Integration, ETL utvecklare, och funktionella representanter inom området.

Ensemble modellering är nära kopplat till verksamheten så de som arbetar från både affärs-och tekniska perspektiv kommer att dra lika stor nytta denna kurs.

Kursen hålls av Hans Hultgren.

Läs mer om kursinnehållet här